Przetwory

Przepisy na domowe przetwory. Dżemy, konfitury i powidła. Frużeliny, owoce w syropie. Kiszone lub marynowane warzywa, pikle, i grzyby. Warto przygotowywać domowe przetwory owocowe i warzywne, zamiast sięgać po te ze sklepowych półek, których jakość często pozostawia wiele do życzenia. Spróbujcie zrobić na początek te, które najłatwiej się żelują – to w kwestii owocowych. Z warzyw najłatwiej zacząć od ogórków, polskiego hitu na zimę.

Kapusta kiszona
Kapusta kiszona
Kiszony czosnek
Kiszony czosnek
Kiszona kapusta czerwona
Czerwona kapusta kiszona
Kiszona marchewka
Kiszona marchewka
Kiszone brokuły
Kiszone brokuły
Kiszony kalafior
Kiszony kalafior
Kiszona papryka
Kiszona papryka
Kiszone buraki
Kiszone buraki
Grzyby marynowane
Grzyby marynowane
Truskawka z rabarbarem
Truskawka z rabarbarem
Konfitura z żurawiny
Konfitura z żurawiny