Jak zrobić - najlepsze kuchenne porady | DOROTA.iN

Jak zrobić

Jak zrobić samodzielnie półprodukty spożywcze zamiast kupować je w sklepie oraz jak przygotować podstawowe potrawy: bazy do zup i sosów, wywary, buliony, sosy, napoje, przetwory mleczne, z owoców i warzyw i inne, np. kremy do tortów i ciast, dekoracje cukiernicze oraz food carving. Pokazuję jak wykonać je samodzielnie, w domu i zaoszczędzić dzięki temu na kuchennych wydatkach.

Szparagi na parze

Szparagi na parze

Szparagi na parze – jak ugotować w prosty sposób. Woda w garnku, na to durszlak, szparagi i krótszy lub dłuższy czas gotowania. Zobacz, jakie to proste!

Wywar z resztek

Wywar z resztek warzyw

Wywar z resztek warzyw i owoców zbieranych skrupulatnie do pojemnika w zamrażalniku czyli przepis na wegański rosół warzywny z resztek lub inne, niewegańskie wywary z dodatkiem resztek ryb, owoców morza i kości.

Custard - sos angielski

Custard – przepis na sos angielski

Custard czyli kremowy sos angielski z żółtek, mleka, masła, cukru i wanilii. Znany też jako krem angielski, idealny dodatek do naleśników, lodów, ciast i deserów.

102 Udostępnień
Dorota Kamińska – przepisy kulinarne

Cześć, jestem Dorota! Miło mi Cię gościć! Właśnie odwiedzasz mój blog kulinarny. Piszę tu o podróżach, fotografii i stylu życia oraz publikuję przepisy kulinarne i filmy wideo. Fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że zagościsz na dłużej :).

Przepisy kulinarne, podróże, styl życia. Najlepsze obiady, przekąski, sałatki i drinki.

Polub, zanim zapomnisz :)