Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kanapki z jajecznicą
Najlepsze kanapki z jajecznicą, pomidorem i opcjonalnymi dodatkami, np. awokado, szpinakiem lub sałatą oraz wędliną, rybą lub pasztetem.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
15
minutes
minutes
Total Time:
15
minutes
minutes
Course:
Śniadanie
Cuisine:
Polska
Keyword:
kanapki z jajecznicą
Servings:
2
Calories:
255
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
4
kromki
chleba
może być tostowany i posmarowany cieniutko odrobiną masła lub skropiony oliwą
jajecznica z 4 jajek z cebulą
½
awokado
pokrojone na plasterki
1
łyżeczka
soku z cytryny
do skropienia pokrojonego awokado
4
plastry
wędzonego łososia
można zastąpić ulubioną wędliną
1
garść
listków młodego szpinaku, sałaty lub rukoli
4
plastry
pomidora
malinowy, dojrzały
1
łyżeczka
tymianku, rozmarynu, bazylii lub mieszanki ziół prowansalskich
świeże lub suszone zioła
sól, pieprz
Instructions
Na kromkach chleba układam awokado i łososia/wędlinę.
Przykrywam jajecznicą i dokładam listki szpinaku/sałaty/rukoli.
Dekoruję pomidorem, posypuję opcjonalnie ziołami i doprawiam solą i pieprzem.
Notes
Jajecznica
- przepis na maśle, z cebulą
Nutrition
Wielkość porcji:
1
kromka (ze szpinakiem, awokado i łososiem oraz pomidorem i jajecznicą)
|
Kalorie:
255
kcal
|
Węglowodany:
24
g
|
Białko:
12
g
|
Tłuszcze:
11
g
|
Tłuszcze nasycone:
5
g
|
Cholesterol:
38
mg
|
Sód:
660
mg
|
Potas:
211
mg
|
Błonnik:
1
g
|
Cukier:
2
g
|
Witamina A:
1690
IU
|
Witamina C:
5.9
mg
|
Wapń:
67
mg
|
Żelazo:
2.2
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!