Przepis na fondue wegańskie z gotowanych ziemniaków i marchewki z dodatkiem cebuli, czosnku i białego wina. Kremowe, najlepsze - przepis krok po kroku jak zrobić fondue bez sera.
12kromekbiałego chlebalub 1 duża bagietka; pokrojone w kostkę
korniszony lub pikle
świeże warzywa
winogrona i/lub oliwki
Instructions
Ziemniaki i marchewkę wrzucam do wrzątku i gotuję do miękkości przez ok. 25 minut.
Cebulę i czosnek solę i szklę na kilku łyżkach oliwy.
Wszystkie składniki masy serowej miksuję na gładko blenderem.
Przelewam fondue z ziemniaków do podgrzewanego naczynia i serwuję z ułożonymi dookoła dodatkami.
Notes
Nie mając naczynia do fondue, można przygotować je w garnku na kuchence, a potem przelać do miseczek lub kokilek i postawić na stole na grzejących podstawkach.