Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Sałatka z cukinii, kalarepki i serka pleśniowego
Smaczna sałatka z cukinii, kalarepy i sera pleśniowego czyli pożywna sałatka na imprezę lub zjedzona zamiast obiadu.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Sałatka
Kuchnia:
Europejska
Słowo kluczowe:
Sałatka z cukinii, kalarepki i serka pleśniowego
Servings:
2
osoby
Calories:
935
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
2
sery pleśniowe camembert
2
kalarepy
obrane, pokrojone w cienkie plastry
1
cukinia
średniej wielkości; umyta, pokrojona w cienkie plastry
2
ząbki
czosnku
przeciśnięty przez praskę
4
łyżki
oliwy z oliwek
2
łyżki
octu balsamicznego
kilkanaście listków świeżej bazylii
sól, pieprz
Instrukcje
Połowę listków bazylii kroję i mieszamy z czosnkiem, octem, szczyptą soli i oliwą z oliwek.
W salaterce mieszam sos razem z kalarepą i cukinią, odstawiam na kilka minut do nasączenia.
Nakładam porcję sałatki na talerz, otaczam pokrojonym w trójkąciki serem pleśniowym President, ozdabiam pozostałymi listkami bazylii, posypuję pieprzem i podaję.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Wartości odżywcze
Serving:
550
g
|
Kalorie:
935
kcal
|
Carbohydrates:
18
g
|
Białko:
44
g
|
Fat:
77
g
|
Tłuszcze nasycone:
34
g
|
Cholesterol:
144
mg
|
Sód:
1802
mg
|
Potas:
1371
mg
|
Fiber:
5
g
|
Cukier:
11
g
|
Witamina A:
2960
IU
|
Witamina C:
95.5
mg
|
Wapń:
870
mg
|
Żelazo:
2.6
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!