Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pasta z łososia
Pasta z łososia wędzonego lub pieczonego/grillowanego z jajkiem, cebulą, koperkiem, ogórkiem i twarożkiem lub majonezem. Doskonała do kanapek lub jako baza do przyrządzenia ryżowej sałatki.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
10
minutes
minutes
Cook Time:
10
minutes
minutes
Total Time:
20
minutes
minutes
Course:
Półprodukt
Cuisine:
Polska
Keyword:
pasta z łososia wędzonego, pasta z pieczonego łososia
Servings:
4
Calories:
151
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
150
g
łososia wędzonego
lub pieczonego, bez skóry; mięso rozdrobnione nożem
1
cebula
mała, drobno posiekana
2
jajka
ugotowane na twardo
2
ogórki kiszone
małe; pokrojone w drobną kostkę; można zastąpić ogórkami konserwowymi lub kiszoną papryką
2
łyżki
majonezu
można zastąpić 50 g twarożku kanapkowego
2
łyżki
koperku
drobno posiekany; można zastąpić 2-4 łyżkami natki pietruszki
sól, pieprz
Instructions
Wszystkie składniki dokładnie mieszam w miseczce. Przykrywam i odstawiam do lodówki na 30 minut, żeby smaki się „przegryzły”.
Notes
Jak pokroić cebulę
Jak ugotować jajko
Twarożek kanapkowy
- przepis
Majonez domowy
- przepis
Nutrition
Wielkość porcji:
125
g (wersja z majonezem)
|
Kalorie:
151
kcal
|
Węglowodany:
1
g
|
Białko:
11
g
|
Tłuszcze:
10
g
|
Tłuszcze nasycone:
2
g
|
Cholesterol:
151
mg
|
Sód:
539
mg
|
Potas:
147
mg
|
Witamina A:
275
IU
|
Witamina C:
0.9
mg
|
Wapń:
33
mg
|
Żelazo:
1
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!