Muffiny bananowe pachnące kokosem - przepis na muffiny z bananami, które można przygotować na bazie produktów mlecznych lub soku pomarańczowego. Pyszne muffiny bananowe z czekoladą.
Muffiny bananowe bez jajek - jajka można zastąpić 1 bananem rozduszonym za pomocą widelca lub 4 łyżkami mielonego siemienia lnianego lub złocistego lnu wymieszanymi wcześniej z 8-10 łyżkami gorącej wody (przed dodaniem do masy trzeba odstawić len z wodą do skleikowania). Muffiny bananowe bez mleka - przygotowane na soku pomarańczowym lub mleku roślinnym i oleju roślinnym. Muffiny bananowe bez laktozy - mleko zastąpione kefirem, jogurtem, maślanką lub mlekiem roślinnym. Muffiny bananowe bezglutenowe - mąkę pszenną można zastąpić mąką bezglutenową najlepszą Muffiny bananowe wegańskie - przygotowane jak w wersji bez jajek (z siemieniem lub lnem złocistym) oraz bez mleka.