Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Carpaccio z pieczarek
Carpaccio z pieczarek czyli wytrawna i elegancka przekąska z surowych pieczarek z sosem winegret i ostrą papryczką chili.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
10
minutes
minutes
Total Time:
10
minutes
minutes
Course:
Przekąska
Cuisine:
Wegańska
Keyword:
carpaccio z pieczarek
Servings:
2
osoby
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
6
pieczarek
średnie; umyte, obrane ze skórek, pokrojone na cienkie plasterki
2
cebulki dymki
tylko biała część lub szalotki (drobno pokrojone)
¼
papryczki chili
drobno pokrojona
3
plasterki
cytryny
świeży tymianek
świeża bazylia
oliwa z oliwek
sos balsamico
sól
Instructions
Pokrojone pieczarki układam dekoracyjnie na talerzach.
Posypuję pieczarki papryczką chili i skrapiam sokiem z 1 plasterka cytryny oraz doprawiam solą.
Skrapiam pieczarki oliwą z oliwek i polewam sosem balsamico.
Dekoruję carpaccio pokrojoną drobno cebulą lub szalotką oraz świeżymi ziołami.
Video
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Notes
Jak pokroić cebulę
Tried this recipe?
Let us know
how it was!