Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Dipy na imprezę
Dipy na bazie majonezu lub jogurtu czy śmietany, smaczne i kolorowe dodatki do warzyw, chipsów i naleśników czy grillowanych mięs. Dip różowy, zielony i żółty - każdy o innym smaku.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
45
minutes
minutes
Total Time:
45
minutes
minutes
Course:
Półprodukt
Servings:
6
osób
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
Dip różowy
4
łyżki
majonezu
4
łyżki
keczupu
1
łyżka
dymki i szczypiorku
drobno posiekane
1
szczypta
soli
1
łyżeczka
pieprzu
1
łyżeczka
soku z cytryny
1
łyżeczka
chili lub kilka kropelek ostrego sosu tabasco
opcjonalnie
Dip zielony
4
łyżki
majonezu
4
łyżki
śmietany lub jogurtu naturalnego
3
łyżki
mięty lub koperku
drobno posiekane
1
szczypta
soli
1
łyżeczka
pieprzu
1
łyżeczka
soku z cytryny
Dip żółty
4
łyżki
majonezu
4
łyżki
śmietany lub jogurtu naturalnego
1
łyżka
curry
½
łyżeczki
kurkumy lub szafranu
1
szczypta
soli
1
łyżeczka
pieprzu
1
łyżeczka
soku z cytryny
Instructions
Składniki poszczególnych dipów mieszam w 3 osobnych miseczkach i odstawiam na ok. 30 minut w chłodne miejsce (smaki „przegryzą się”).
Serwuję dipy z wybranymi dodatkami.
Video
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Notes
Jak zrobić
majonez
Jak zrobić
keczup
Jak zrobić
jogurt naturalny
Tried this recipe?
Let us know
how it was!