Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Surówka z kapusty pekińskiej
Klasyczna surówka z kapusty pekińskiej czyli obowiązkowy dodatek do mięs z grilla lub codziennych obiadów, polana sosem majonezowym z dodatkiem koperku.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Total Time:
5
minutes
minutes
Course:
Sałatka
Cuisine:
Polska
Keyword:
surówka z kapusty pekińskiej
Servings:
3
osoby
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
½
główki kapusty pekińskiej
1
łyżka
świeżego lub 1 łyżeczka suszonego koperku
drobno posiekany
1
cebulka dymka
drobno pokrojona
1
łyżka
octu winnego
5
łyżek
oliwy z oliwek
5
łyżek
wody
1
łyżka
majonezu
duża, czubata
pieprz, sól
Instructions
Kapustę kroję w cienkie paski (im cieniej pokrojony głąb, tym lepiej).
Pozostałe składniki mieszam w małej miseczce.
Kapustę wkładam do salaterki, polewam sosem i podaję. Szybko, prawda?
Notes
Jak zrobić
sos winegret
Jak zrobić domowy
majonez
Tried this recipe?
Let us know
how it was!