Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pischinger – domowy wafel z nadzieniem
Pischinger - najlepszy domowy wafel przekładany kajmakiem lub inną masą, opcjonalnie z dodatkiem bakalii. Najlepszy pischinger dla dzieci i dorosłych - przepis krok po kroku.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
1
hour
hour
15
minutes
minutes
Total Time:
1
hour
hour
15
minutes
minutes
Course:
Deser
Cuisine:
Polska
Keyword:
pischinger, wafel z nadzieniem
Servings:
6
osób
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
1
opakowanie wafli
6 płatów ok. 40×40 cm
550
g
kajmaku
około; przygotowany samodzielnie lub gotowy, w puszce
200
g
masła
1 kostka; wyjęte z lodówki 1 godzinę przed przygotowaniem wafla
Instructions
Masło ucieram na puszysty krem za pomocą miksera, na najwyższych obrotach.
Dodaję kajmak i ucieram z masłem na jednolitą masę.
Każdy płat smaruję niezbyt grubo masą i przykrywam kolejnym płatem wafla.
Odstawiam wafel pischinger na ok. 15-30 minut, dzięki czemu delikatnie zmięknie i będzie się wygodniej kroić.
Kroję w trójkąty, kwadraty lub równoległoboki.
Video
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Notes
Jak zrobić
kajmak
Tried this recipe?
Let us know
how it was!