Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pasta z jajek
Najlepsza pasta z jajek do kanapek czyli pasta jajeczna z ugotowanych na twardo jajek, z dodatkiem majonezu, cebuli, szczypiorku i ziół.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Cook Time:
10
minutes
minutes
Total Time:
15
minutes
minutes
Course:
Półprodukt, Śniadanie
Cuisine:
Polska
Keyword:
pasta jajeczna, pasta z jajek
Servings:
4
osoby
Calories:
184
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
5
jajek
ugotowane na twardo, wystudzone, obrane i rozgniecione widelcem
1
cebula
mała; drobno pokrojona
1
pęczek
szczypiorku
mały; drobno pokrojony
4-5
łyżek
majonezu
sól, pieprz
kilka listków bazylii i rozmarynu
opcjonalnie
Instructions
Wszystkie składniki mieszam w miseczce za pomocą widelca lub łyżki.
Video
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Notes
Jak ugotować jajko
Jak pokroić cebulę
Jak zrobić
majonez
Jak obierać jajko na twardo
Nutrition
Wielkość porcji:
140
g
|
Kalorie:
184
kcal
|
Węglowodany:
3
g
|
Białko:
7
g
|
Tłuszcze:
15
g
|
Tłuszcze nasycone:
3
g
|
Cholesterol:
210
mg
|
Sód:
205
mg
|
Potas:
124
mg
|
Cukier:
1
g
|
Witamina A:
495
IU
|
Witamina C:
4
mg
|
Wapń:
40
mg
|
Żelazo:
1.1
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!