Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Melon z szynką parmeńską
Melon z szynką parmeńską - najlepszy i elegancki. Przepis na melon z prosciutto krok, z balsamico i dekoracyjnymi dodatkami.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Total Time:
5
minutes
minutes
Course:
Przekąska, Śniadanie, Starter
Cuisine:
Włoska
Keyword:
melon z prosciutto, melon z szynką parmeńską
Servings:
4
Calories:
362
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
Baza
1
melon
100
g
szynki parmeńskiej
pokrojona w cienkie plastry o szerokości kilku cm
Opcjonalnie
100
g
orzechów piniowych
uprażone na suchej patelni
100
g
borówek amerykańskich
balsamico
świeża mięta
Instructions
Kawałki melona owijam plasterkami szynki parmeńskiej.
Melon z szynką układam dekoracyjnie na talerzu, dokładając miętę, borówkę amerykańską i orzechy piniowe i polewając balsamico.
Video
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Notes
Jak wybrać dojrzały melon
Nutrition
Wielkość porcji:
250
g
|
Kalorie:
362
kcal
|
Węglowodany:
26
g
|
Białko:
7
g
|
Tłuszcze:
27
g
|
Tłuszcze nasycone:
4
g
|
Cholesterol:
16
mg
|
Sód:
197
mg
|
Potas:
617
mg
|
Błonnik:
2
g
|
Cukier:
19
g
|
Witamina A:
100
IU
|
Witamina C:
33.9
mg
|
Wapń:
15
mg
|
Żelazo:
1.9
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!