Nastawiam piekarnik na 200 °C (góra+dół) lub 180 °C (termoobieg).
Rozwałkowuję ciasto na grubość ok. 3 mm na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonową podkładką. Równo docinam brzegi, a w środku, ok. 3 cm od brzegów, wycinam tępą częścią noża prostokąt.
Środek prostokąta gęsto nakłuwam widelcem.
Wstawiam ciasto do piekarnika i piekę przez ok. 15 minut na złocisty kolor.
Parmezan ścieram na tarce o grubych oczkach, a camembert kroję w plastry.
Na podpieczony spód wykładam szynkę i camembert. Posypuję parmezanem i czosnkiem lub imbirem.
Na wierzchu układam szparagi. Spryskuję oliwą, polewam sokiem z cytryny. Doprawiam solą i pieprzem.
Całość wstawiam do piekarnika i piekę przez ok. 20-25 minut.