Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Grillowane szparagi o anyżowym aromacie
Grillowane szparagi z truskawkami, sałatą i koprem włoskim czyli przepis na grillowane szparagi o anyżowym aromacie fenkuła.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Cook Time:
15
minutes
minutes
Total Time:
20
minutes
minutes
Course:
Dodatek do obiadu
Cuisine:
Polska
Servings:
2
Calories:
62
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
500
g
białych szparagów
oczyszczone
2
plastry
pomarańczy
duże
1
fenkuł
koper włoski; oczyszczony, pokrojony w paski
1
garść
truskawek
kilka liści sałaty lollo biondo
Instructions
Umyte, mokre szparagi grillujemy do miękkości (można owinąć je folią aluminiową i odwinąć i przypiec dopiero na sam koniec) przez kilkanaście minut.
Na talerzu układamy sałatę, dekorujemy pokrojonym fenkułem, pomarańczą i truskawkami. Na samym wierzchu kładziemy szparagi.
Notes
Jak oczyścić szparagi
Jak oczyścić koper włoski
Nutrition
Wielkość porcji:
300
g
|
Kalorie:
62
kcal
|
Węglowodany:
12
g
|
Białko:
5
g
|
Sód:
6
mg
|
Potas:
560
mg
|
Błonnik:
5
g
|
Cukier:
6
g
|
Witamina A:
2115
IU
|
Witamina C:
35.7
mg
|
Wapń:
66
mg
|
Żelazo:
5.5
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!