Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sałatka żydowska
Prosta sałatka żydowska czyli niedroga przekąska na imprezę lub dodatek do kanapek. Sałatka żydowska z ziemniaków, jajek na twardo, cebuli i majonezu.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
10
minutes
minutes
Cook Time:
15
minutes
minutes
Total Time:
25
minutes
minutes
Course:
Sałatka
Cuisine:
Polska
Servings:
4
Calories:
204
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
4
jajka
ugotowane na twardo, obrane ze skorupki, wystudzone, utarte na tarce o grubych oczkach
4
ziemniaki
średnie; ugotowane w mundurkach, obrane, wystudzone, utarte na tarce o grubych oczkach
1
cebula
duża; drobno pokrojona, oprószona solą, ugnieciona, odstawiona na 10-15 minut
4
łyżki
majonezu
duże
1
łyżka
szczypiorku
drobno pokrojony; opcjonalnie
sól, pieprz
Instructions
Wszystkie składniki mieszamy delikatnie w salaterce.
Video
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Notes
Przydatne poradniki
:
Jak ugotować ziemniaki
Jak pokroić cebulę
Jak zrobić
majonez
Nutrition
Wielkość porcji:
125
g
|
Kalorie:
204
kcal
|
Węglowodany:
29
g
|
Białko:
11
g
|
Tłuszcze:
5
g
|
Tłuszcze nasycone:
1
g
|
Cholesterol:
164
mg
|
Sód:
91
mg
|
Potas:
980
mg
|
Błonnik:
5
g
|
Cukier:
1
g
|
Witamina A:
240
IU
|
Witamina C:
26.3
mg
|
Wapń:
95
mg
|
Żelazo:
7.7
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!