Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Raita miętowa
Raita miętowa z jogurtu naturalnego, która doskonale gasi żar w ustach po zjedzeniu ostrych, indyjskich potraw. Najlepsza raita miętowa po curry z kurczakiem.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Przekąska
Kuchnia:
Indyjska
Słowo kluczowe:
raita miętowa
Servings:
2
osoby
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
250
ml
ubek jogurtu naturalnego
20
g
świeżej mięty
drobno posiekana
1
szczypta pieprzu cayenne
Instrukcje
Wszystko mieszam w miseczce i wstawiam do lodówki do schłodzenia na ok. 1 godzinę.
Uwagi
Jak zrobić najlepszy, domowy
jogurt naturalny
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!