Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Pasta z makreli
Pasta z makreli wędzonej z jajkiem, cebulą, natką pietruszki, ogórkiem i twarożkiem lub majonezem. Doskonała do kanapek lub jako baza do przyrządzenia ryżowej sałatki.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
10
minuty
minuty
Czas gotowania:
10
minuty
minuty
Łączny czas:
20
minuty
minuty
Rodzaj:
Półprodukt
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
pasta z makreli wędzonej
Servings:
4
Calories:
132
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
½
makreli wędzonej
mięso obrane ze skóry i oddzielone od ości
1
cebula
mała, drobno posiekana
2
jajka
ugotowane na twardo
2
ogórki kiszone
małe; pokrojone w drobną kostkę; można zastąpić ogórkami konserwowymi lub kiszoną papryką
50
g
twarożku kanapkowego
można zastąpić 2 łyżkami majonezu
2-4
łyżki
natki pietruszki
drobno posiekana; można zastąpić koperkiem
sól, pieprz
Instrukcje
Wszystkie składniki dokładnie mieszam w miseczce. Przykrywam i odstawiam do lodówki na 30 minut, żeby smaki się „przegryzły”.
Uwagi
Jak pokroić cebulę
Jak ugotować jajko
Twarożek kanapkowy
- przepis
Majonez domowy
- przepis
Wartości odżywcze
Serving:
125
g (wersja z twarożkiem)
|
Kalorie:
132
kcal
|
Carbohydrates:
2
g
|
Białko:
13
g
|
Fat:
7
g
|
Tłuszcze nasycone:
2
g
|
Cholesterol:
159
mg
|
Sód:
280
mg
|
Potas:
257
mg
|
Cukier:
1
g
|
Witamina A:
425
IU
|
Witamina C:
4.2
mg
|
Wapń:
51
mg
|
Żelazo:
1.3
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!