Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Pasta z jajek
Najlepsza pasta z jajek do kanapek czyli pasta jajeczna z ugotowanych na twardo jajek, z dodatkiem majonezu, cebuli, szczypiorku i ziół.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Czas gotowania:
10
minuty
minuty
Łączny czas:
15
minuty
minuty
Rodzaj:
Półprodukt, Śniadanie
Kuchnia:
Polska
Słowo kluczowe:
pasta jajeczna, pasta z jajek
Servings:
4
osoby
Calories:
184
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
5
jajek
ugotowane na twardo, wystudzone, obrane i rozgniecione widelcem
1
cebula
mała; drobno pokrojona
1
pęczek
szczypiorku
mały; drobno pokrojony
4-5
łyżek
majonezu
sól, pieprz
kilka listków bazylii i rozmarynu
opcjonalnie
Instrukcje
Wszystkie składniki mieszam w miseczce za pomocą widelca lub łyżki.
Film
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Uwagi
Jak ugotować jajko
Jak pokroić cebulę
Jak zrobić
majonez
Jak obierać jajko na twardo
Wartości odżywcze
Serving:
140
g
|
Kalorie:
184
kcal
|
Carbohydrates:
3
g
|
Białko:
7
g
|
Fat:
15
g
|
Tłuszcze nasycone:
3
g
|
Cholesterol:
210
mg
|
Sód:
205
mg
|
Potas:
124
mg
|
Cukier:
1
g
|
Witamina A:
495
IU
|
Witamina C:
4
mg
|
Wapń:
40
mg
|
Żelazo:
1.1
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!