Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Pasta z groszku zielonego
Doskonała pasta z groszku zielonego, soku z limonki i natki pietruszki lub kolendry. Świetna do grillowanych mięs lub ryb oraz warzyw. Do wykorzystania również jako dodatek do sałatek czy kanapek.
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Czas gotowania:
10
minuty
minuty
Łączny czas:
15
minuty
minuty
Rodzaj:
Półprodukt
Kuchnia:
Australijska, Brytyjska
Słowo kluczowe:
pasta z groszku zielonego
Servings:
450
g
Calories:
96
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
400
g
groszku
ugotowany, ale nie rozgotowany
1
łyżka
masła
można zastąpić oliwą lub olejem lnianym
2
łyżki
soku z limonki
2
łyżki
natki pietruszki
posiekana; można zastąpić kolendrą, miętą lub szczypiorkiem
sól, pieprz
Instrukcje
Wszystkie składniki miksuję w blenderze na gładką pastę.
Wartości odżywcze
Serving:
100
g
|
Kalorie:
96
kcal
|
Carbohydrates:
13
g
|
Białko:
4
g
|
Fat:
2
g
|
Tłuszcze nasycone:
1
g
|
Cholesterol:
6
mg
|
Sód:
53
mg
|
Potas:
234
mg
|
Fiber:
4
g
|
Cukier:
5
g
|
Witamina A:
900
IU
|
Witamina C:
39.8
mg
|
Wapń:
25
mg
|
Żelazo:
1.4
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!