Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Dip z cukinii z pietruszką
Zielony dip z cukinii z pietruszką
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania:
5
minuty
minuty
Łączny czas:
5
minuty
minuty
Rodzaj:
Sos
Kuchnia:
Amerykańska, Europejska
Słowo kluczowe:
dip z cukinii z pietruszką
Servings:
6
osób
Calories:
133
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Składniki
500
g
jogurtu naturalnego
1 duży kubek
400
g
kukurydzy
około; z puszki, odcedzona
1
cebula
mała; drobno pokrojona
1
cukinia
mała; umyta, pokrojona w małą kostkę
1
ząbek
czosnku
przeciśnięty przez praskę
sól i pieprz
1
pęczek
natki pietruszki
umyta, osuszona, drobno posiekana
Instrukcje
Wszystkie składniki łączę w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem i podaję jako dodatek do pieczonych ziemniaków. Można go także użyć jako sosu do zielonej sałaty lub dodatku do wędlin.
Uwagi
Jak zrobić
jogurt naturalny
w domu
Jak pokroić cebulę
Wartości odżywcze
Serving:
215
g
|
Kalorie:
133
kcal
|
Carbohydrates:
21
g
|
Białko:
6
g
|
Fat:
3
g
|
Tłuszcze nasycone:
1
g
|
Cholesterol:
10
mg
|
Sód:
63
mg
|
Potas:
476
mg
|
Fiber:
2
g
|
Cukier:
8
g
|
Witamina A:
1465
IU
|
Witamina C:
30.5
mg
|
Wapń:
131
mg
|
Żelazo:
1.3
mg
Przetestować ten przepis?
Let us know
how it was!