Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pasta z makreli
Pasta z makreli wędzonej z jajkiem, cebulą, natką pietruszki, ogórkiem i twarożkiem lub majonezem. Doskonała do kanapek lub jako baza do przyrządzenia ryżowej sałatki.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
10
minutes
minutes
Cook Time:
10
minutes
minutes
Total Time:
20
minutes
minutes
Course:
Półprodukt
Cuisine:
Polska
Keyword:
pasta z makreli wędzonej
Servings:
4
Calories:
132
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
½
makreli wędzonej
mięso obrane ze skóry i oddzielone od ości
1
cebula
mała, drobno posiekana
2
jajka
ugotowane na twardo
2
ogórki kiszone
małe; pokrojone w drobną kostkę; można zastąpić ogórkami konserwowymi lub kiszoną papryką
50
g
twarożku kanapkowego
można zastąpić 2 łyżkami majonezu
2-4
łyżki
natki pietruszki
drobno posiekana; można zastąpić koperkiem
sól, pieprz
Instructions
Wszystkie składniki dokładnie mieszam w miseczce. Przykrywam i odstawiam do lodówki na 30 minut, żeby smaki się „przegryzły”.
Notes
Jak pokroić cebulę
Jak ugotować jajko
Twarożek kanapkowy
- przepis
Majonez domowy
- przepis
Nutrition
Wielkość porcji:
125
g (wersja z twarożkiem)
|
Kalorie:
132
kcal
|
Węglowodany:
2
g
|
Białko:
13
g
|
Tłuszcze:
7
g
|
Tłuszcze nasycone:
2
g
|
Cholesterol:
159
mg
|
Sód:
280
mg
|
Potas:
257
mg
|
Cukier:
1
g
|
Witamina A:
425
IU
|
Witamina C:
4.2
mg
|
Wapń:
51
mg
|
Żelazo:
1.3
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!