Go Back
Print
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Ciasto na knedle bezglutenowe
Przepis na ciasto na knedle bezglutenowe, na bazie gotowanych ziemniaków, jajka i mąki bezglutenowej.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Cook Time:
20
minutes
minutes
Total Time:
25
minutes
minutes
Course:
Półprodukt
Cuisine:
Polska
Keyword:
ciasto na knedle bezglutenowe
Servings:
50
sztuk (ok.), z nadzieniem
Calories:
21
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
1
kg
ziemniaków
sypkie/mączyste; ugotowane, wystudzone; zmielone w maszynce, przeciśnięte przez prasę do ziemniaków lub dokładnie ugniecione
1
szklanka
mąki bezglutenowej
polecam swoją uniwersalną mieszankę bezglutenową najlepszą
1
łyżka
mąki ziemniaczanej
1
jajko
opcjonalnie; ciasto z dodatkiem jajka jest miękkie i delikatniejsze po ugotowaniu
1
szczypta
soli
Instructions
Ziemniaki, mąki, szczyptę soli i jajko zagniatam w kulę ciasta.
Nutrition
Wielkość porcji:
1
sztuka (bez nadzienia)
|
Kalorie:
21
kcal
|
Węglowodany:
4
g
|
Cholesterol:
3
mg
|
Sód:
4
mg
|
Potas:
85
mg
|
Witamina A:
5
IU
|
Witamina C:
2.3
mg
|
Wapń:
8
mg
|
Żelazo:
0.8
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!