Go Back
Print
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pasta z groszku zielonego
Doskonała pasta z groszku zielonego, soku z limonki i natki pietruszki lub kolendry. Świetna do grillowanych mięs lub ryb oraz warzyw. Do wykorzystania również jako dodatek do sałatek czy kanapek.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Cook Time:
10
minutes
minutes
Total Time:
15
minutes
minutes
Course:
Półprodukt
Cuisine:
Australijska, Brytyjska
Keyword:
pasta z groszku zielonego
Servings:
450
g
Calories:
96
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
400
g
groszku
ugotowany, ale nie rozgotowany
1
łyżka
masła
można zastąpić oliwą lub olejem lnianym
2
łyżki
soku z limonki
2
łyżki
natki pietruszki
posiekana; można zastąpić kolendrą, miętą lub szczypiorkiem
sól, pieprz
Instructions
Wszystkie składniki miksuję w blenderze na gładką pastę.
Nutrition
Wielkość porcji:
100
g
|
Kalorie:
96
kcal
|
Węglowodany:
13
g
|
Białko:
4
g
|
Tłuszcze:
2
g
|
Tłuszcze nasycone:
1
g
|
Cholesterol:
6
mg
|
Sód:
53
mg
|
Potas:
234
mg
|
Błonnik:
4
g
|
Cukier:
5
g
|
Witamina A:
900
IU
|
Witamina C:
39.8
mg
|
Wapń:
25
mg
|
Żelazo:
1.4
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!