Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Blanszowane migdały na zimno
Blanszowane migdały na zimno, czyli właściwie bez gotowania. Wystarczy po prostu moczenie migdałów w zimnej wodzie i obranie ze skórki.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
2
hours
hours
Total Time:
2
hours
hours
Course:
Półprodukt, Przekąska
Cuisine:
Amerykańska, Europejska
Keyword:
blanszowane migdały, jak obrać migdały, migdały bez skórki, migdały blanszowane
Servings:
1
porcja 100 g
Calories:
575
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
migdały kalifornijskie
Instructions
Migdały zalewam zimną wodą tak, żeby całkowicie wszystkie przykryć. Zostawiam na 2 godziny w temperaturze pokojowej lub lodówce.
Skórka zmięknie i każdy migdał można ręcznie obrać, wyjmując z wody i odrywając skórkę za pomocą paznokci.
Nutrition
Wielkość porcji:
100
g
|
Kalorie:
575
kcal
|
Węglowodany:
21
g
|
Białko:
21
g
|
Tłuszcze:
49
g
|
Tłuszcze nasycone:
3
g
|
Sód:
1
mg
|
Potas:
705
mg
|
Błonnik:
12
g
|
Cukier:
3
g
|
Wapń:
264
mg
|
Żelazo:
3.7
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!