Go Back
Print
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Koktajl z kapusty
Koktajl z kapusty białej lub czerwonej, z ananasem, bananem, pomarańczą i sezamem. Doskonały koktajl z kapustą - warzywno-owocowy, idealny na śniadanie.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Total Time:
5
minutes
minutes
Course:
Deser, Śniadanie
Cuisine:
Europejska
Keyword:
koktajl kapuściany, koktajl z kapusty
Servings:
3
osoby
Calories:
140
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
3-4
liście
białej lub czerwonej kapusty
duże
1
pomarańcza
obrana, najlepiej bez błon
1
plaster
ananasa
o grubości ok. 2-3 cm
1
banan
surowy lub zamrożony w kawałkach
kilka
łyżek
sezamu
1
garść
jagód, borówek amerykańskich lub malin
opcjonalnie
Instructions
Wszystkie składniki miksuję w blenderze
Nutrition
Wielkość porcji:
1
szklanka (koktajl z dodatkiem jagód)
|
Kalorie:
140
kcal
|
Węglowodany:
21
g
|
Białko:
3
g
|
Tłuszcze:
6
g
|
Sód:
3
mg
|
Potas:
323
mg
|
Błonnik:
4
g
|
Cukier:
12
g
|
Witamina A:
125
IU
|
Witamina C:
43.7
mg
|
Wapń:
142
mg
|
Żelazo:
1.9
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!