Go Back
Print
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pasta z awokado
Najlepsza pasta z awokado - podstawowy przepis oraz propozycje dodatków, które ją urozmaicą: mięta lub kolendra, limonka oraz czosnek.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Total Time:
5
minutes
minutes
Course:
Półprodukt
Cuisine:
Amerykańska, Europejska
Keyword:
pasta z awokado
Servings:
2
osoby
Calories:
191
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
Baza do pasty
1
awokado
dojrzałe, obrane, bez pestki
szczypta soli
Dodatki do wyboru (opcjonalnie)
3
łyżki
jogurtu naturalnego, kefiru, twarożku lub śmietanki kokosowej
sok z ½ limonki
1
garść
listków świeżej mięty lub kolendry
½
ząbka
czosnku
przeciśnięty przez praskę
½
łyżeczki
miodu
Instructions
Wszystkie składniki miksuję w blenderze lub rozgniatam widelcem, siekając wcześniej drobno listki mięty/kolendry.
Video
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Nutrition
Wielkość porcji:
100
g
|
Kalorie:
191
kcal
|
Węglowodany:
13
g
|
Białko:
3
g
|
Tłuszcze:
15
g
|
Tłuszcze nasycone:
2
g
|
Cholesterol:
3
mg
|
Sód:
41
mg
|
Potas:
533
mg
|
Błonnik:
7
g
|
Cukier:
3
g
|
Witamina A:
260
IU
|
Witamina C:
15.6
mg
|
Wapń:
54
mg
|
Żelazo:
0.8
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!