Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pasta z czerwonej fasoli
Pasta z czerwonej fasoli z limonką, chili i czosnkiem, z dodatkiem kolendry, mięty lub pietruszki i korzennych przypraw. Świetna do chipsów, kanapek oraz jako dodatek do głównych dań czy ryżu i makaronu.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Cook Time:
1
hour
hour
30
minutes
minutes
Total Time:
1
hour
hour
35
minutes
minutes
Course:
Półprodukt
Cuisine:
Amerykańska, Azjatycka, Europejska
Keyword:
pasta z czerwonej fasoli
Servings:
4
Calories:
89
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
400
g
czerwonej fasoli
ugotowana
1
limonka
tylko wyciśnięty sok
½
papryczki chili
drobno posiekana
1-2
ząbki
czosnku
drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę
4
łyżki
kolendry, mięty lub natki pietruszki
posiekana
1
łyżeczka
mieszanki cynamonu, imbiru i goździków
sól, pieprz
Instructions
Wszystkie składniki miksuję w blenderze na pastę.
Opcjonalnie do miksowania można nie dodawać ziół, tylko po zmiksowaniu wymieszać z nimi gotową pastę.
Notes
Jak ugotować fasolę
Nutrition
Wielkość porcji:
1
porcja (110 g)
|
Kalorie:
89
kcal
|
Węglowodany:
17
g
|
Białko:
5
g
|
Sód:
286
mg
|
Potas:
290
mg
|
Błonnik:
5
g
|
Cukier:
2
g
|
Witamina A:
80
IU
|
Witamina C:
12.5
mg
|
Wapń:
36
mg
|
Żelazo:
1.5
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!