Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Koktajl z jarmużem i truskawkami
Koktajl z jarmużem i truskawkami czyli nietypowe połączenie w wersji wegańskiej lub klasycznej, na jogurcie. Przepis na koktajl z jarmużem i truskawkami, który najbardziej lubię z dodatkiem mleka kokosowego.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Total Time:
5
minutes
minutes
Course:
Deser, Śniadanie
Cuisine:
Amerykańska, Europejska
Keyword:
koktajl z jarmużem i truskawkami, koktajl z jarmużu i truskawek
Servings:
2
osoby
Calories:
158
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
1
szklanka
jarmużu
bez grubych łodyżek, posiekany
1
szklanka
truskawek
świeże lub mrożone
1
banan
bardzo dojrzały, świeży lub zamrożony w kawałkach
1
szklanka
jogurtu naturalnego lub mleka roślinnego
mleko kokosowe, migdałowe lub z nerkowców
1
szklanka
kostek lodu
opcjonalnie; można zastąpić dodatkowym, zamrożonym w kostki jogurtem lub mlekiem roślinnym
1
szczypta
cynamonu
opcjonalnie
1
szczypta
kardamonu
opcjonalnie
Instructions
Wszystkie składniki miksuję w blenderze do gładkiej konsystencji, z drobinkami jarmużu.
Notes
Jak zrobić
jogurt naturalny
Jak zrobić
mleko roślinne
Nutrition
Wielkość porcji:
1
szklanka (koktajl na jogurcie naturalnym)
|
Kalorie:
158
kcal
|
Węglowodany:
26
g
|
Białko:
6
g
|
Tłuszcze:
4
g
|
Tłuszcze nasycone:
2
g
|
Cholesterol:
15
mg
|
Sód:
63
mg
|
Potas:
592
mg
|
Błonnik:
2
g
|
Cukier:
16
g
|
Witamina A:
1805
IU
|
Witamina C:
67.9
mg
|
Wapń:
184
mg
|
Żelazo:
0.7
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!