Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Krem czekoladowy wegański
Krem czekoladowy wegański z awokado, z dodatkiem kakao, wanilii i miodu lub cukru brzozowego. Prosty do zrobienia, o doskonałym smaku i konsystencji.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Total Time:
5
minutes
minutes
Course:
Półprodukt
Cuisine:
Wegańska
Keyword:
krem czekoladowy wegański, krem czekoladowy z awokado
Servings:
1
porcja na krem do przełożenia 2 warstw ciasta o średnicy ok. 24 cm
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
6-8
awokado
⅓
szklanki
miodu lub cukru
najlepiej ksylitolu
12
łyżek
kakao
1
szczypta
soli
1
łyżka
ekstraktu z wanilii
Instructions
Wszystkie składniki miksuję w blenderze na gładki krem. Alternatywnie można najpierw dokładnie rozdusić awokado widelcem, a potem wymieszać łyżką z pozostałymi składnikami.
Notes
Jak wybrać dojrzałe awokado
Tried this recipe?
Let us know
how it was!