Koktajl z arbuza

Koktajl z arbuza

Smaczny, o nietypowym smaku, koktajl z arbuza z dodatkiem świeżego imbiru i mrożonej herbaty, prosty do zrobienia w kilka minut w blenderze.
Print Recipe Pin Recipe
Prep Time: 5 min
Total Time: 5 min
Course: Deser, Śniadanie
Cuisine: Amerykańska, Azjatycka, Europejska
Keyword: koktajl arbuzowy, koktajl z arbuza
Servings: 6 osób
Calories: 58kcal
Author: Dorota Kamińska

Składniki

  • 1 kg słodkiego arbuza sam miąższ, bez skóry i nasion, grubo posiekany
  • 2 łyżeczki imbiru koniecznie świeży, utarty
  • 10-12 kostek zamrożonej zielonej herbaty można przed zamrożeniem posłodzić ją 1-2 łyżeczkami miodu, ksylitolu lub syropu z agawy
  • 1 plaster ananasa opcjonalnie; o grubości ok. 2 cm

Instructions

  • Kawałki arbuza, ananasa i kostki mrożonej herbaty miksuję z imbirem w blenderze.
  • Dodaję kostki lodu i miksuję, aż lód się pokruszy.
  • Koktajl podaję w wysokich szklankach, ozdobiony kawałkiem arbuza, ananasem i listkiem mięty.

Nutrition

Serving: 1szklanka | Calories: 58kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 1g | Sodium: 2mg | Potassium: 201mg | Sugar: 11g | Vitamin A: 19% | Vitamin C: 24.5% | Calcium: 1.3% | Iron: 2.4%
Tried this recipe?Mention @WPRecipeMaker or tag #wprecipemaker!