Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Roszponka z winogronami
Roszponka z winogronami, kaparami, miętą i słonecznikiem czyli bardzo prosta i smaczna sałatka z winogron z roszponką.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Total Time:
5
minutes
minutes
Course:
Sałatka
Cuisine:
Amerykańska, Europejska
Keyword:
roszponka z winogronami
Servings:
2
osoby
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
200
g
roszponki
1 opakowanie; dokładnie, ale delikatnie umyta i osuszona
100
g
winogron
pokrojone na połówki, wypestkowane
½
małego słoiczka kaparów
3
łyżki
listków mięty
drobno posiekane
2
łyżki
oliwy z oliwek extra vergine
można zastąpić olejem lnianym
3
łyżki
ziaren słonecznika
uprażone na suchej patelni
Instructions
Wszystko delikatnie mieszam w salaterce i podaję.
Tried this recipe?
Let us know
how it was!