Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Dip z cukinii z pietruszką
Zielony dip z cukinii z pietruszką
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Total Time:
5
minutes
minutes
Course:
Sos
Cuisine:
Amerykańska, Europejska
Keyword:
dip z cukinii z pietruszką
Servings:
6
osób
Calories:
133
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
500
g
jogurtu naturalnego
1 duży kubek
400
g
kukurydzy
około; z puszki, odcedzona
1
cebula
mała; drobno pokrojona
1
cukinia
mała; umyta, pokrojona w małą kostkę
1
ząbek
czosnku
przeciśnięty przez praskę
sól i pieprz
1
pęczek
natki pietruszki
umyta, osuszona, drobno posiekana
Instructions
Wszystkie składniki łączę w miseczce, doprawiamy solą i pieprzem i podaję jako dodatek do pieczonych ziemniaków. Można go także użyć jako sosu do zielonej sałaty lub dodatku do wędlin.
Notes
Jak zrobić
jogurt naturalny
w domu
Jak pokroić cebulę
Nutrition
Wielkość porcji:
215
g
|
Kalorie:
133
kcal
|
Węglowodany:
21
g
|
Białko:
6
g
|
Tłuszcze:
3
g
|
Tłuszcze nasycone:
1
g
|
Cholesterol:
10
mg
|
Sód:
63
mg
|
Potas:
476
mg
|
Błonnik:
2
g
|
Cukier:
8
g
|
Witamina A:
1465
IU
|
Witamina C:
30.5
mg
|
Wapń:
131
mg
|
Żelazo:
1.3
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!