Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Masło czosnkowe
Masło czosnkowe do kanapek lub jako dodatek do smażonych, pieczonych i grillowanych mięs. Najlepsze masło czosnkowe z twarożkiem i koperkiem.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Total Time:
5
minutes
minutes
Course:
Półprodukt
Cuisine:
Polska
Keyword:
masło czosnkowe
Servings:
200
g
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
150
g
masła
¾ kostki; bardzo miękkie
4
łyżki
twarożku kanapkowego
1
ząbek
czosnku
przeciśnięty przez praskę
1
łyżeczka
koperku
świeży lub suszony; drobno posiekany
1
szczypta soli
Instructions
Czosnek mieszam dokładnie z twarożkiem za pomocą widelca.
Doprawiam solą, dodaję koperek, ponownie mieszam.
Całość mieszam z masłem, wyrównuję powierzchnię, ozdabiam.
Video
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Tried this recipe?
Let us know
how it was!