Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Omlet z kozim serem i miętą
Omlet z kozim serem i miętą to pyszne, pożywne i proste do zrobienia śniadanie. Wystarczy podsmażyć cebulkę, dodać jajka z przyprawami, a na koniec zioła i ser do środka.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
5
minutes
minutes
Cook Time:
10
minutes
minutes
Total Time:
15
minutes
minutes
Course:
Śniadanie
Cuisine:
Polska
Keyword:
omlet z kozim serem
Servings:
2
osoby
Calories:
527
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
4
jajka
roztrzepane widelcem
1
cebula dymka
drobno pokrojona, razem ze szczypiorem
200
g
sera koziego
pokruszony
kilka listków świeżej mięty
drobno posiekane
szczypta utartej gałki muszkatołowej
olej do smażenia
sól, pieprz
Instructions
Dymkę podsmażam na oleju, aż się delikatnie zeszkli.
Zalewam cebulkę jajkami i delikatnie mieszam całość.
Dodaję miętę i ser kozi i zostawiam do ścięcia.
Kiedy jajka się zetną, składam omlet na pół i zsuwam z patelni na talerz.
Video
Obejrzyj
bezpośrednio na moim kanale na YouTube
Notes
Jak pokroić cebulę
Nutrition
Wielkość porcji:
1
porcja (połowa całego omletu)
|
Kalorie:
527
kcal
|
Węglowodany:
1
g
|
Białko:
29
g
|
Tłuszcze:
44
g
|
Tłuszcze nasycone:
18
g
|
Cholesterol:
373
mg
|
Sód:
572
mg
|
Potas:
165
mg
|
Cukier:
1
g
|
Witamina A:
1705
IU
|
Witamina C:
2.1
mg
|
Wapń:
197
mg
|
Żelazo:
3.6
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!