Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Masa solna klasyczna
Masa solna do prostych modeli, bez drobnych ozdób. Podstawowa masa solna z wody, soli i mąki.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
10
minutes
minutes
Total Time:
10
minutes
minutes
Servings:
500
g (ok.)
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
200
g
mąki
200
g
soli
125
ml
wody
Instructions
Mąkę przesiewamy do miski lub na stolnicę.
Do mąki dosypujemy sól i formujemy kopiec.
W kopcu tworzymy zagłębienie i, stopniowo dolewając wodę, rozpoczynamy wyrabianie.
Wyrabiamy masę solną przez ok. 10 minut.
Notes
Najlepiej wykorzystać ją do prostych modeli, bez drobnych ozdób.
Kalkulator kuchenny
do przeliczania jednostek wagi i objętości na łyżki i szklanki
Tried this recipe?
Let us know
how it was!