Sernik z dynią na zimno

Polewa czekoladowa najprostsza

Polewa czekoladowa najprostsza powstaje po rozpuszczeniu dowolnej czekolady w kąpieli wodnej.
Print Recipe Pin Recipe
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 5 minutes
Chłodzenie: 15 minutes
Total Time: 5 minutes
Course: Półprodukt
Cuisine: Amerykańska, Europejska
Keyword: łatwa polewa czekoladowa, polewa czekoladowa najłatwiejsza, polewa czekoladowa najprostsza, polewa z czekolady najprostsza, prosta polewa z czekolady
Servings: 1 porcja na wierzch ciasta o średnicy ok. 24 cm
Calories: 598kcal
Author: Dorota Kamińska

Ingredients

  • 200 g czekolady biała, mleczna lub gorzka deserowa

Instructions

  • Czekoladę bez nadzienia wystarczy rozpuścić w kąpieli wodnej i rozsmarować na powierzchni ciasta lub udekorować nią talerz z deserem.

Notes

Tak przygotowana polewa czekoladowa będzie dość gęsta i szybko skrzepnie.
Przydatne poradniki:
  1. Jak rozpuścić czekoladę

Nutrition

Serving: 100g (gorzka czekolada) | Calories: 598kcal | Carbohydrates: 45.5g | Protein: 7.5g | Fat: 42.5g | Saturated Fat: 24g | Cholesterol: 3mg | Sodium: 20mg | Potassium: 715mg | Fiber: 10.5g | Sugar: 23.5g | Vitamin A: 40IU | Calcium: 73mg | Iron: 29.9mg
Tried this recipe?Mention @WPRecipeMaker or tag #wprecipemaker!