Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jogurtowe ciasto na pierogi
Delikatne, jogurtowe ciasto na pierogi, bardzo miękkie, plastyczne i łatwe do wałkowania.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time:
10
minutes
minutes
Total Time:
10
minutes
minutes
Course:
Półprodukt
Cuisine:
Polska
Keyword:
ciasto jogurtowe na pierogi, ciasto na pierogi jogurt, ciasto na pierogi jogurtowe, ciasto na pierogi z jogurtem, jogurtowe ciasto na pierogi
Servings:
100
pierogów (ok.)
Calories:
201.87
kcal
Author:
Dorota Kamińska
Ingredients
3
szklanki
mąki
1
szklanka
jogurtu naturalnego
Instructions
Mąkę przesiewam do miski lub na stolnicę, na środku kopca tworzę wgłębienie.
Dosypuję sól i dolewam stopniowo jogurt, cały czas zagniatając.
Zagniatam ciasto jogurtowe przez ok. 10 minut.
Notes
Przykładowe przepisy z wykorzystaniem tego ciasta:
Pierogi z serem
Nutrition
Wielkość porcji:
100
g
|
Kalorie:
201.87
kcal
|
Węglowodany:
39.6
g
|
Białko:
6.67
g
|
Tłuszcze:
1.47
g
|
Tłuszcze nasycone:
0.67
g
|
Cholesterol:
4.13
mg
|
Sód:
16
mg
|
Potas:
104.13
mg
|
Błonnik:
1.33
g
|
Cukier:
1.6
g
|
Witamina A:
32.5
IU
|
Witamina C:
0.2
mg
|
Wapń:
47.1
mg
|
Żelazo:
2.3
mg
Tried this recipe?
Let us know
how it was!