fbpx
Czytasz właśnie
Tydzień w zdjęciach 22/2015

Tydzień w zdjęciach 22/2015

Jeszcze nikt nie ocenił. Może Ty zaczniesz? Na końcu wpisu możesz przyznać gwiazdki.

W tym tygodniu wreszcie mieliśmy trochę słońca, chociaż z okazji Dnia Matki niestety nie udało nam się zrobić spotkania z mamą przy kawie i cieście, w plenerze. Nie wiem, jak Was, ale mnie trochę ta pogoda przytłacza, bo chociaż dni, na szczęście, są długie, to zupełnie nie czuję, że niebawem zawita do Polski lato. Za to w kuchni – zielono. Upiekłam dla mamy jej ulubione ciasto leśny mech, które przez cały tydzień cieszyło się Waszym ogromnym zainteresowaniem. Ciekawe kto już upiekł?

Ale słodziak. Uwierzycie, że ze szpinakiem? Http://DOROTA.iN/ciasto-lesny-mech/ #food #kuchnia #przepis   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)

 

Pokazując Wam następne propozycje szybkich obiadów, które ładnie wyglądają i są pożywne, przetestowałam kolejne zastosowanie mojej mąki bezglutenowej. Można przygotować z niej placki według przepisu na tortillę pszenną, chociaż będą odrobinę mniej elastyczne niż te zawierające gluten. A może nasze polskie podpłomyki? W wersji bez glutenu też można je zrobić!   Oprócz tego zapraszam na pyszne wrapy z kurczakiem, szpinakiem, gruszką i serem kozim. Świetnie smakują, a przygotujecie je zaledwie w 15 minut :). Na słodko, na szybkie śniadanie, też polecam, zwłaszcza jeśli nie macie czasu na smażenie naleśników.

 

Trochę odpoczynku, trochę pracy :).

Krzyknęłam „ręce do góry!” ;). Wyspa Bolko – świetne miejsce wypoczynkowo-rekreacyjne w #opole #podroze #travel   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)

PODPATRZONE Z BOKU… Robota na wysokim poziomie. To się oderwała @dorotakaminska 🙂 W takim razie też jadę do roboty.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika oderwany (@oderwany)

 

Na blogu, wreszcie w pełni ukończony, działa indeks składników. Jeśli macie coś w lodówce i nie wiecie, co można z tego ugotować, moje zestawienie przyjdzie Wam z pomocą :).

Indeks składników kulinarnych
Indeks składników kulinarnych

 

 

Trwa sezon ślubny, więc Mariusza pochłania fotografia ślubna :). Ja z kolei część weekendów spędzam sama lub spotykam się ze znajomymi i przyjaciółmi. Znak upływu czasu – kiedy na imprezę, na której umówiło się na picie tekili, pojawia się więcej jedzenia niż picia ;).

Umówiłyśmy się z dziewczynami na tekilę, tylko chyba o czymś zapomniałyśmy ;). Ktoś dzisiaj odpoczywa w podobny sposób? 😉 #food #party #kuchnia   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)

Dzisiaj wrapy na słodko, czyli gruszka, polewa z mlecznej czekolady i masło orzechowe. @oderwany zbiera energię do kolejnego zlecenia ;). #food #kuchnia   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)

Chciałabym w końcu móc napisać, że sezon regularnych spacerów po mieście, przy towarzyszącej mi pięknej pogodzie, uważam za otwarty ;).

Jedno z moich ulubionych miejsc we #wroclaw. Co porabiacie? #travel #poland #podroze Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)

Zobacz też
Jak zaolejować blat - olejowanie blatu olejem lnianym

Mistrz! :))) #marketing #branding #design Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)

Tydzień zakończyliśmy wizytą na zamkniętym jeszcze, ale już pięknie odnowionym i otoczonym kilkoma salami bankietowymi oraz muzeum starych pojazdów, Zamku Topacz, który mieści się tuż przy granicy Wrocławia. Jeśli macie ochotę pospacerować w ładnym miejscu albo szukacie lokalizacji na wesele lub inną imprezę, to tutaj jest bardzo, bardzo ładnie :).

Zamek Topacz i świetne tereny do spacerów, a to wszystko tuż za granicą #wroclaw. Jest tu ktoś dzisiaj? 🙂 #travel #podroze

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)

 

Babcia Bridgette jakieś 50 lat temu ;). #moda #styl #fashion

Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika Dorota Kamińska (@dorotakaminska)

 

 

3 czerwca czeka mnie gotowanie w Pytaniu na Śniadanie. Kto ma możliwość, niech ogląda na żywo i kibicuje, żebym nie przypaliła naleśników i kurczaka ;).

Podoba Ci się? Oceń lub zostaw komentarz 🙂

Zobacz komentarze (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2009-2024 | Dorota Kamińska blog kulinarny, przepisy, podróże i styl życia | Wszystkie prawa zastrzeżone | Część odnośników na blogu to afiliacyjne linki partnerskie | Moja książka: Superfood | Silnik: Wordpress | Serwer: Bookroom