Szparagi pieczone przepis | Dorota Kamińska
Czytasz właśnie
Szparagi pieczone
Szparagi pieczone

Jedne z prostszych potraw to te z piekarnika, np. szparagi pieczone. Można przyrządzić je w większych ilościach lub wykorzystać jeden pęczek, a pozostałe miejsce na blaszkach wypełnić innymi warzywami. Warto jednak pamiętać, że czas ich pieczenia jest o wiele krótszy. Najpierw trzeba piec warzywa wymagające dłuższego czasu obróbki termicznej, a szparagi dołożyć potem, na sam koniec. Można doprawić je solą, pieprzem i ziołami oraz sokiem z cytrusów. A na koniec, po upieczeniu, posmarować odrobiną masła lub posypać startym na tarce żółtym serem.

Szparagi pieczone - przepis
Szparagi pieczone – przepis

 

Zobacz komentarze (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2009-2020 | Dorota Kamińska blog kulinarny, przepisy, podróże i styl życia | Wszystkie prawa zastrzeżone | Część odnośników na blogu to afiliacyjne linki partnerskie | Moja książka: Superfood | Silnik: Wordpress | Serwer: Bookroom