Karnawał najlepsze przepisy i porady | Dorota Kamińska

Karnawał

Karnawał, inaczej zapusty, to czas rozpoczynający się od święta Trzech Króli i trwający do wtorku poprzedzającego Środę Popielcową, kiedy organizuje się Ostatki. W czasie Karnawału urządza się imprezy i suto zastawia stoły. Zapraszam po przepisy karnawałowe na przekąski, sałatki oraz tłuste słodkości, których w czasie Karnawału nie może zabraknąć!

Schab ze śliwką

Schab ze śliwką

Jedna z lepszych wędlin na wielkanocny i bożonarodzeniowy stół – schab ze śliwką, pięknie pachnący w trakcie pieczenia, świąteczny i nie wymagający wielu przygotowań. Wystarczy dobrej jakości schab bez kości i miękkie śliwki suszone, najlepiej organiczne, takie delikatne, które po upieczeniu i pokrojeniu będą pięknie prezentować się w samym środku mięsnego plastra. Tylko kilka przypraw, bez zbędnych kombinacji, bo smak mięsa i owoców to wiodący w tej potrawie duet.

1 Udostępnień
Dorota Kamińska – przepisy kulinarne

Cześć, jestem Dorota! Miło mi Cię gościć! Właśnie odwiedzasz mój blog kulinarny. Piszę tu o podróżach, fotografii i stylu życia oraz publikuję przepisy kulinarne i filmy wideo. Fajnie, że jesteś i mam nadzieję, że zagościsz na dłużej :).

Przepisy kulinarne, podróże, styl życia. Najlepsze obiady, przekąski, sałatki i drinki.

Polub, zanim zapomnisz :)