Biesiada

Biesiada czyli przyjęcie w staropolskim, szlacheckim stylu. Stół biesiadny jest bogaty w dania tłuste i mięsne, z dodatkiem boczku, kapusty i ziemniaków oraz trunki takie jak miód pitny, piwo czy wino. W tym dziale znajdziesz przepisy na biesiadę: potrawy i napoje na biesiadny stół, które można zaserwować podczas domowego przyjęcia, plenerowej imprezy lub na weselu.

Kurczak pieczony
Kurczak pieczony
Kaczka pieczona z pomarańczami
Kaczka z pomarańczami
Pasztet z dziczyzny
Pasztet z dziczyzny
Pasztet z gęsich wątróbek
Pasztet z gęsich wątróbek
Kaczka z jabłkami
Kaczka z jabłkami
Modra kapusta
Modra kapusta
Kapusta z grochem
Kapusta z grochem
Czerwona kapusta zasmażana z winem
Czerwona kapusta zasmażana
Pasztet z kurczaka
Pasztet z kurczaka
Żurek
Żurek
Bigos staropolski
Bigos staropolski