Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Mazurek z czekoladą
Mazurek z czekoladą
Sernik królewski
Sernik królewski
Rolada z indyka
Rolada z indyka
Królik w śmietanie
Królik w śmietanie
Ciasto krówka
Ciasto krówka
Galareta z kurczaka
Galareta z kurczaka
Napoleonka
Napoleonka – kremówka
Miodownik (Stefanka)
Miodownik (Stefanka)
Pasztet z dzika
Pasztet z dzika
Metrowiec
Metrowiec
Rogale świętomarcińskie
Rogale świętomarcińskie