Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Śledzie po kaszubsku
Śledzie po kaszubsku
Risotto bianco
Risotto bianco
Zupa rybna
Zupa rybna
Botwinka do obiadu
Botwinka do obiadu
Zupa grzybowa
Zupa grzybowa
Bliny z kawiorem
Bliny z kawiorem
Szpajza czekoladowa
Szpajza czekoladowa
Szpajza cytrynowa
Szpajza cytrynowa