Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Risotto z pieczarkami
Risotto z pieczarkami
Zrazy wołowe
Zrazy wołowe
Kiszona papryka
Kiszona papryka
Zakwas z buraków
Zakwas z buraków
Kiszone buraki
Kiszone buraki
Sok z kiszonych buraków
Sok z kiszonych buraków
Pizza bezglutenowa
Pizza bezglutenowa
Śledzie z burakami
Śledzie z burakami
Śledzie pod pierzynką
Śledzie pod pierzynką
Śledzie po japońsku
Śledzie po japońsku
Śledzie po wiejsku
Śledzie po wiejsku