Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Zupa z koźlarzy
Zupa z kozaków
Pierogi z jagodami
Pierogi z jagodami
Muffiny z truskawkami
Muffiny z truskawkami
Ziemniaki Hasselback
Ziemniaki Hasselback
Knysze z cebulą
Knysze z cebulą
Zupa jarzynowa
Risotto z czerwonym winem
Risotto z czerwonym winem
Gazpacho
Gazpacho
Jajecznica z kurek
Jajecznica z kurkami
Mojo rojo i mojo verde
Sos mojo
Polenta
Polenta