Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Rosół
Rosół
Czerwona kapusta zasmażana z winem
Czerwona kapusta zasmażana
Mazurek migdałowy
Mazurek migdałowy
Pasztet z kurczaka
Pasztet z kurczaka
Jajka w koszulkach
Jajka w koszulkach
Mazurek kajmakowy
Mazurek kajmakowy
Żurek
Żurek
Risotto z fenkułem
Risotto z koprem włoskim
Karpatka
Karpatka
Bigos staropolski
Bigos staropolski