Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Kotlety ziemniaczane
Kotlety ziemniaczane
Placki z cukinii w cieście
Placki z cukinii w cieście
Jagodzianki
Jagodzianki
Jajecznica
Jajecznica
Spaghetti z tuńczykiem
Makaron z tuńczykiem
Pierogi ze szpinakiem
Pierogi ze szpinakiem
Sos tzatziki
Tzatziki
Pesto z rukoli
Pesto z rukoli
Sos grzybowy
Sos grzybowy
Leczo z kiełbasą
Leczo z kiełbasą
Kopytka z bobem
Kopytka z bobem