Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Karp w galarecie
Karp w galarecie
Makowiec
Makowiec
Kapusta z grochem
Kapusta z grochem
Śledzie w śmietanie
Śledzie w śmietanie
Majonez
Majonez
Rosół rybny
Rosół rybny
Ryba po grecku
Ryba po grecku
Śledzie w majonezie
Śledzie w majonezie
Karp smażony
Karp smażony
Karp duszony w śmietanie
Karp duszony
Krokiety z pieczarkami
Krokiety z pieczarkami