Kuchnia europejska

Kuchnia europejska czyli przepisy na potrawy ze Starego Lądu. Pokazuję jak przygotować najpopularniejsze europejskie dania. Kuchnia europejska to wieloletnie, wielopokoleniowe tradycje. Bardzo różni się w zależności od regionów: inna jest na północy, gdzie dominują ryby z zimnych wód, inna w basenie morza śródziemnego, bogata w śródziemnomorskie ryby, owoce morza, warzywa i najlepszą oliwę, a jeszcze inna w środkowej części, gdzie jada się dużo kiszonek, bulwiastych warzyw, mięs i kasz.

Pasztet z gęsich wątróbek
Pasztet z gęsich wątróbek
Kaczka z jabłkami
Kaczka z jabłkami
Modra kapusta
Modra kapusta
Brukselka
Jak ugotować brukselkę
Pączki
Pączki klasyczne
Róże karnawałowe
Róże karnawałowe
Masa kajmakowa
Kajmak
Sałatka żydowska
Sałatka żydowska
Sałatka jarzynowa
Sałatka jarzynowa